N I E U W S     Ger Zaagsma 

EINDE GALERIE EN STUDIO IN WORMER??

Na 6 fijne jaren zijn atelier in pand Hollandia in Wormer in juni 2020 verlaten. Gelukkig vond hij per nov. '20 een nieuwe grote werk- en verkoopruimte.

HELAAS, DEZE MOOIE WINKEL GAAT DICHT PER HALF JANUARI 2022.

EEN NIEUWE PLEK IS NOG NIET BEKEND DUS MISSCHIEN IN DECEMBER AL EXTRA UITVERKOOP OM  RUIMTE TE MAKEN. HOU DEZE WEBSITE IN DE GATEN VOOR NIEUWS!

 

Op deze werkplek per 1 oktober 2020 aan de Dorpsstraat 55 in Wormer had hij veel (winkel)ruimte ter beschikking, zodat dit pand, naast werkruimte en atelier ook als galerie dienst kon doen. In zijn thuis-atelier aan de Roerdompstraat in Wormer blijft hij aquarelleren.

Want naast zijn eerste en blijvende liefde: schilderen in  aquarel  heeft hij zich de laatste 10 jaar ook toegelegd op olie. Zowel op doek als op paneel.  Zijn voorkeur gaat vooral uit naar brede, panoramisch uitgevoerde schilderijen, waarin stilte en spiegelingen afgewisseld worden met woeste penseelstreken van dreigende luchten. Waarbij de druppels bijna van de lijst afspatten. Dat vindt hij mooi... Sfeer en spanning, dat zoekt hij in zijn creaties.

Maakt hij in aquarel naast polders en zeegezichten ook veel dorpsgezichten: in olie beperkt hij zich tot landschap. Verstilde werken, bijna altijd ontdaan van drukte of menselijke bedrijvigheid. Ondanks de vele buitenlandse uitstapjes en exposities gaat zijn hart toch altijd weer uit naar ons vlakke, soms natte polderlandje.