N I E U W S     Ger Zaagsma 

GALERIE DORPSSTRAAT 55 IN WORMER SLUIT 

HELAAS, DE  MOOIE WINKEL GAAT STOPPEN HALF JANUARI 2022.

VANAF HALF JANUARI VERHUIZING NAAR NIEUW ATELIER EN KLEINE GALERIE  OOK IN WORMER

Op deze werkplek per 1 oktober 2020 aan de Dorpsstraat 55 in Wormer had hij veel (winkel)ruimte ter beschikking, zodat dit pand, naast werkruimte en atelier ook als galerie dienst kon doen. In zijn thuis-atelier aan de Roerdompstraat in Wormer blijft hij aquarelleren.

Naast zijn eerste en blijvende liefde: schilderen in  aquarel  heeft hij zich de laatste 10 jaar ook toegelegd op olie. Zowel op doek als op paneel.  Zijn voorkeur gaat vooral uit naar brede, panoramisch uitgevoerde schilderijen, waarin stilte en spiegelingen afgewisseld worden met woeste penseelstreken van dreigende luchten. Waarbij de druppels bijna van de lijst afspatten. Dat vindt hij mooi... Sfeer en spanning, dat zoekt hij in zijn creaties.

Maakt hij in aquarel naast polders en zeegezichten ook veel dorpsgezichten: in olie beperkt hij zich tot landschap. Verstilde werken, bijna altijd ontdaan van drukte of menselijke bedrijvigheid. Ondanks de vele buitenlandse uitstapjes en exposities gaat zijn hart toch altijd weer uit naar ons vlakke, soms natte polderlandje.