In 2015 was Ger 25 jaar aquarellist, en vierde dat met 3  goedlopende exposities. M.i.v. 2012 is hij ook in olie gaan werken. Het voordeel daarvan is duidelijk:

Geen restricties meer in afmetingen: doek of paneel is in élke maat voorhanden. Zeegezichten, polders, waterland.  Verstilde landschappen.  Waarin je in het "niets" toch steeds weer iets nieuws ontdekt. Voortjagende wolken over het vlakke land. De zon die de rietstengels laat oplichten, met sneeuw bedekte weiden langs ijzige sloten... Zijn passie voor het landschap blijkt onverminderd uit zijn werken, of het nu in aquarel of olie uitgevoerd is. Juist het toevoegen van moderne elementen geeft zijn werk net de meerwaarde die het maakt tot een compleet en realistisch portret van het Nederlandse (polder)landschap.

Naast exposities wordt zijn werk  nog steeds getoond bij verschillende galeries in NL: o.a  bij kunsthandel Kompaen in Lisse, bij  kunsthandel Veenstra in Drachten en  bij galerie en beeldentuin Marienheem (Peter Groen). Verder elk jaar een open dag in zijn atelier en jaarlijks van oktober t.m december deelname aan NATUURLIJK NATUUR bij galerie Staphorsius in Westzaan.

Oprichter van  het ACN; kernlid van IWS Holland; van Exto groep Koeienkunst en van France Art.  In 2015 lid geworden van kunstenaarsgroep Tengel uit de Zaanstreek.