In 2019 is Ger 30 jaar aquarellist, dus dat wordt een speciaal jaar met extra aandacht voor zijn aquarellem in dorpsgezichten. Een nieuwe collectie is in wording want dat vergt voorbereiding. Hou de expositie agenda in de gaten.  Maar natuurlijk is er dan ook aandacht voor zijn landschappen in olie.  M.i.v. 2011 is hij ook in olie gaan werken. Zelf vindt hij dat fantastisch om te doen. Het voordeel daarvan is natuurlijk ook duidelijk:

Geen restricties meer in afmetingen: doek of paneel is in élke maat voorhanden. Zeegezichten, polders, waterland.  Verstilde landschappen.  Waarin je in het "niets" toch steeds weer iets nieuws ontdekt. Voortjagende wolken over het vlakke land. De zon die de rietstengels laat oplichten, met sneeuw bedekte weiden langs ijzige sloten... Zijn passie voor het landschap blijkt onverminderd uit zijn werken, of het nu in aquarel of olie uitgevoerd is. Juist het toevoegen van moderne elementen geeft zijn werk net de meerwaarde die het maakt tot een compleet en realistisch portret van het Nederlandse (polder)landschap. Een bijkomend voordeel is dat galeries liever oliewerken in hun collectie opnemen.

Naast exposities wordt zijn werk  nog steeds getoond bij verschillende galeries in NL: o.a  bij kunsthandel Kompaen in Lisse, bij  kunsthandel Veenstra in Drachten en  bij galerie en beeldentuin Marienheem (Peter Groen). Verder elk jaar een open dag in zijn atelier en jaarlijks van oktober t.m december deelname aan NATUURLIJK NATUUR bij galerie Staphorsius in Westzaan.

Oprichter van  het ACN; kernlid van IWS  en In 2015 lid geworden van kunstenaarsgroep Tengel uit de Zaanstreek.